Estetica dentară 

Aspectul nostru exterior este important și ne influențează modul în care ne percepem noi înșine și modul în care ne percep cei din jur. Tot mai mulți pacienți solicită serviciile de estetică dentară, fiind conștienți de impactul pe care un zâmbet frumos poate să îl aibă în viață lor personală sau profesională. Putem să-i ajutăm prin metode diferite, în funcție de problemele fiecăruia:


 Detartraj cu ultrasunete
 Depozitele de tartru reprezintă acumulări de resturi alimentare vechi, închise la culoare.Sunt inestetice și se pot îndepărta ușor folosind aparatul de detartraj cu ultrasunete, care asigura o curățare completă a depozitelor, chiar și a celor foarte aderențe. Se realizează la o intensitate corect dozată pentru a nu afecta structura dintelui. Detartrajul nu are numai scop estetic, ci asigura o îndepărtare a factorului principal care duce la îmbolnăvirea parodonțiului marginal (acesta este ansamblul format din gingie , osul ce înconjoară rădăcina dentară și ligamentele ce susțîn dintele în os).Tartrul reprezintă un depozit de flora microbiană foarte agresivă care provoacă apariția parodontopatiei marginale.


 ProphyJet sau Air Flow
 Este un dispozitiv pentru profilaxia dentară , care utilizează apă , aer și pulbere de bicarbonat de sodiu pentru a îndepărta petele, placă dentară și depozitele moi de pe suprafețele dinților. Datorită pulberii ușor abrazive de bicarbonat, se realizează în același timp și lustruirea suprafețelor igienizate. Cu ajutorul lui se îndepărtează complet și eficient coloratiile extrinseci ale dinților (naturali sau artificiali), determinate de cafea, tutun, vin roșu, alimente colorate, ceai negru.
  Procedurile sunt lipsite de riscuri și nu au efecte secundare de nici un fel asupra gingiilor sau dinților dumneavoastră. De aceea este metodă cea mai recomandată în igienizarea lucrărilor pe implante.


 Albirea dentară
  Albirea dentară se realizează pe dinții în prealabil igienizati prin detartraj și ProphyJet, aplicând pe smalțul dentar geluri speciale care conțin produși peroxidici, care eliberează oxigen activ, acționând pe coloratiile existente în structura dintelui. Poate apare o sensibilitate dentară care trece imediat după finalizarea tratamentului. Procedura este foarte sigură, nu determina modificări ale structurii dentare și se poate efectua pe dintîi naturali vitali sau devitali, nu are efect pe lucrările dentare sau pe obturațiile dentare. De aceea vă  recomandăm să apelați la albire înainte de realizarea reconstrucțiilor dentare.  Gradul de albire depinde de structura dinților și de coloranții externi la care sunt supuși în mod frecvent. Efectul durează 2-3 ani, depinzând de stilul de alimentație și de viață (fumătorii, consumatorii de cafea, de sucuri colorate vor beneficia mai puțin timp de efectele albirii), dar după acest interval se poate repetă pentru a reveni la aspectul estetic dorit.


 Reconstrucții dentare
  Dinții fracturați, cu defecte de smalț, cu carii dentare, vor fi restaurați prin metode estetice și rezistente:
  - Obturații dentare fizionomice (albe, la culoarea dintelui) din materiale compozite fotopolimerizabile moderne și de calitate
  - Încrustații ceramice – sunt piese din ceramică realizate în laborator pe baza amprentei dentare, care asigura reconstrucția dinților vitali cu leziuni prea mari pentru a mai putea fi plombati. Sunt rezistente, bine adaptate și cu un aspect natural.
  - Coroane integral ceramice – dinții frontali beneficiază de această metodă de tratament, care datorită faptului că permite trecerea luminii prin ceramică fără suport metalic,  asigura un aspect foarte natural
  - Coroane și punți metaloceramice – destinate zonelor cu solicitări masticatorii mari (zonele laterale) . Ceramică acoperă complet suportul metalic și este aleasă la nuanță naturală a dinților vecini. Suportul metalic poate fi relizat din aliaj Cr-Co foarte dur, inoxidabil (stabil, biocompatibil, nu corodează) . Pacienții cu posibilități materiale pot opta și pentru varianta de coroana metaloceramică pe suport de aur , aliajele nobile asigurând o mai bună fidelitate la turnare și un aspect cromatic mai natural.
 - Coroane și punți ceramice pe suport de  zirconiu:   Rezistență mecanică este deosebită, estetică remarcabilă și o foarte bună biocompatibilitate.Tehnologia de realizare este complet computerizată, CAD- CAM (Computer-Assisted -Design/Computer -Assisted- Manufacturing)
 - Punțile fixe pe implante dar și protezele mobile menținute cu ajutorul implantelor asigura o refacere a funcțiilor dentare pierdute și a aspectului facial natural.