În cabinetul nostru se realizează o gama largă de lucrări protetice fixe și mobilizabile. Acordăm o mare atenție tuturor etapelor de lucru , știut fiind faptul că fiecare detaliu contează pentru a obține un rezultat final de calitate , cu o estetică foarte bună, adaptare corespunzătoare, rezistență și durabilitate în timp. În acest scop avem o colaborare eficientă cu un laborator dentar profesionist.
Coroana dentară – dacă distrucția unui dinte este prea mare și există riscul fracturării pereților dentari, medicul specialist recomandă acoperirea dintelui cu o coroana. Poate fi nevoie în prealabil de aplicarea unui pivot pe dintele respectiv, pentru a asigura o rezistență corespunzătoare. Materialele folosite sunt de cea mai bună calitate:
- Coroane metaloceramice –ceramică se aplică pe o structura din Crom-Cobalt ( un aliaj inoxidabil, biocompatibil și foarte rezistent) pe care îl acoperă complet. Putem folosi aliaje nobile (aur platinat), care conferă o fidelitate foarte mare a turnării și o estetică sporită
- Coroane integral ceramice- indicate în special pe dintîi frontali, ceramică are o compoziție specială și nu are suport metalic, asigurând o transluciditate mai naturală a reconstrucției
- Coroane ceramice cu suport de zirconiu – tehnică cea mai modernă la ora actuală. Se folosește că suport zirconiul, un material foarte dur, perfect biocompatibil (nu irită gingia și nu determina alergii), cu estetică deosebită datorită culorii sale albe. Adaptarea lucrărilor este perfectă datorită tehnicii complet computerizate de realizare, prin frezaj cu laser (tehnică CAD-CAM= Computer Assisted Design/Computer Assisted Manufacturing)
Lucrări protetice fixe multidentare:
Există și situații nedorite când dintele bolnav nu mai poate fi tratat și este necesară extracția acestuia. Este foarte important să fie ulterior înlocuit pentru a preveni apariția mai multor complicații:
-dinții limitanți bresei se înclină spre spațiul edentat și creează zone de retenție pentru alimente, unde pot apărea carii sau poate debuta boală parodontală
-se produce resorbția osului alveolar , afectând implantarea dinților vecini
-dintele antagonist migrează în plan vertical
-migrările dentare produc dezechilibre în masticație, cu poziționarea greșită a mandibulei față de maxilar și apariția durerilor în articulația temporo-mandibulara
- dificultăți în masticație, fonatie, aspect fizic îmbătrânit, cu impact la nivel psihologic
Punțile dentare înlocuiesc dintii absenți , menținându-se prin cimentare pe dinții stâlpi tratați și slefuiți.
Restaurări fixe pe implante reprezintă alternativă cea mai bună la puntea dentară, evitând șlefuirea dinților naturali integri. Când situația o cere, se realizează punți fixe pe implante.
Lucrările protetice mobile
-Protezele acrilice mobile totale sau parțiale - reprezintă cea mai ieftină metodă de refacere a arcadelor total sau parțial edentate. Se realizează cu o mare atenție pentru o bună adaptare pe câmpul protetic al pacientului. Cu răbdare , voință și cu ajustările necesare, orice pacient va acceptă proteză mobilă.
-Protezele scheletate – se folosesc în cazul în care lipsesc mai mulți dinți și situația clinică o permite. Au un volum mult mai mic decât protezele acrilice mobile, iar menținerea lor prin sisteme speciale (capse ,culise etc) le conferă o foarte bună stabilitate.
-Protezele menținute cu ajutorul implanturilor- În cazul edentatiilor totale, aceste proteze asigura o stabilitate și o menținere foarte bune.